Boszorkányok és mágusok
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszót!
Ördög sose alszik

legújabb fejezetek

  Szerző;; Nora Wellner
Csüt. Jún. 22, 2017 10:45 am
  Szerző;; Samuel Cloud
Vas. Jún. 18, 2017 1:07 pm
  Szerző;; Roisin Zoe Carvey
Hétf. Jún. 12, 2017 6:28 pm
  Szerző;; Admin
Hétf. Jún. 12, 2017 5:25 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Csüt. Jún. 08, 2017 4:38 pm
  Szerző;; Deirdre C. Breen
Szer. Jún. 07, 2017 7:54 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Szer. Jún. 07, 2017 4:10 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Szer. Jún. 07, 2017 2:24 pm
  Szerző;; Grace K. Hopkins
Hétf. Jún. 05, 2017 12:24 pm
akik erre járnak

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég

nincsen


A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.


Népszámlálás

Csoportok
Emberek
3
2
Vadász
2
1
Selkie
1
1
Kelpie
2
5
Bosz. / Mágus
3
1
Szellem
-
-
Succubus
1
2
Seelie
-
1
Unseelie
2
-
Összesen
14
13
feltörekvõ íróink
Nora Wellner
 
Daan Van Der Vaart
 
Admin
 
Deirdre C. Breen
 
Perséphone Hepburn
 
Grace K. Hopkins
 
Mesélõ
 
Muiredach Gwrtheyrn
 
Brian Flannery
 
Cora Knowles
 

Share| .

Boszorkányok és mágusok
Szeretettel Admin tollából
Témanyitás Boszorkányok és mágusok •• Szomb. Jan. 28, 2017 6:02 pm


Boszorkányok és mágusok

 
Leírás

 
Boszorkányok voltak, vannak és lesznek is. Az egyik legősibb faj, akik elsődleges feladata a jó és rossz egyensúlyának megőrzése a világban, hol több, hol kevesebb sikerrel. Tagjaik közt ugyanúgy előfordulnak férfiak is, ők mágusként hivatkoznak magukra.
Erejük már igencsak fiatalon megmutatkozik, kisgyermek korban, ám ez önmagában még kevés – ha nincs mellettük valaki, aki megtanítsa őket, hogyan is használják ezt az erőt, úgy igencsak könnyen torkollhat tragédiába az ifjú mágiahasználó jövője. Épp ilyen okból kifolyólag kimondottan összetartóak, legyen szó összetartásról akár családon belül, városi közösségről, vagy az országot járva egy másik társukkal találkozva, igaz, a kivétel itt is erősíti a szabályt – időről időre felbukkannak olyanok is, akik inkább a maguk útját járva élik az életüket, magányos farkas módjára.
Annak ellenére, hogy laza közösségben élnek, minden nagyobb országrészben megtalálható egy-egy kellő tapasztalattal rendelkező, rangidős boszorkány vagy mágus, akiért a többiek segítségért, iránymutatásért, tanácsért fordulhatnak. S bár a kinevezett nem szól bele a többiek életébe, hacsak nem muszáj, lévén ő felel a rend és béke, az egyensúly megőrzéséért a társadalmukban, ha úgy hozza a szükség, időről időre felbukkanhat igazságot szolgáltatni, vagy feladatokat adni másoknak.
Minél idősebb egy boszorkány, annál tapasztaltabb. Ereje tehetségének és szorgalmának megfelelően gyarapszik. Az alapvető, egyszerűbb varázslatokat, melyet minden mágiahasználónak illik ismernie, többnyire néhány év alatt elsajátítják, ezt követően pedig egy gyakorlati vizsgával bizonyítják, hogy immár a társadalom hasznos tagjai. Igaz, a tanulás nem ér véget, sőt! Az igazán izgalmas része még csak ezután következik – mire az ifjú sikeresen elsajátította az alapokat, teljesítette ezt az első, nagyobb akadályt, addigra az is megmutatkozik, hogy az öt elem közül melyik áll hozzá legközelebb, melyet élete hátralevő részére fő szövetségesének választ.
A megfoghatatlan levegő? Az akadályt nem ismerő víz? A zabolázhatatlan tűz? Az elpusztíthatatlan föld? A mindig megújuló természet?
Valamilyen kezdetleges szinten mindegyikre képesek hatni, ám ezek közül csupán egynek képesek mesterévé válni további hosszú, tanulással töltött évek alatt, melyben hol a régmúlt idők feljegyzései, hol a saját tapasztalataik viszik őket előre a tudás útján. S bár kellő tudással egyedül is képesek nagy, maradandó dolgokat alkotni, ez nyomába sem érhet annak, amikor varázserejüket egyesítve csoportos rituálét hajtanak végre.
Emberi étellel táplálkoznak, s varázslatok nélkül a gyógyulásuk, öregedésül, fizikai erejük sem tér el semmiben egy hétköznapi halandóétól. A mágia segítségével azonban ezek mind befolyásolhatóak, még ha nem is a végtelenségig -  amennyiben megvan hozzá a kellő tudás. Ám a halhatatlanság így is elérhetetlen cél maradt számukra.
A legtöbb boszorkány és mágus valamelyik felmenőtől örökölte a képességét, ám ritkán az is előfordul, hogy tovább adják az erejüket. Ha egy varázshasználó kellő tudással bír, akkor élete alkonyához közeledve képessé válik átruházni ereje töredékét egy hétköznapi halandóra - már amennyiben van saját kiszemeltje. Miután azonban ez megtörtént, az idős boszorkány vagy mágus lelke néhány napon, maximum egy héten belül elhagyja a testét, magára hagyva kiválasztottját, aki teljességgel a többiek segítségére van utalva. Bár kimondottan fogékonnyá válnak a tanulásra, és társaiktól gyorsabban képesek elsajátítani az alapokat, a választott elemük minden esetben ugyan az, ami az elődjüké is volt, ezen képtelenek változtatni.


Erősségek - Gyengeségek

 
Erősségek:
- összetartó közösség
- az egyik legerősebb faj, hála varázslataiknak
- számos varázslatot ismernek, melyeknek hála szinte semmi sem lehetetlen számukra
- az ő feladatuk a jó és rossz egyensúlyának megőrzése a világban
- minél idősebb, tapasztaltabb, szorgalmasabb az érintett, idővel annál nagyobb tudásra tesz szert, a határ pedig a csillagos ég
- életük alkonyán képesek egyszerű halandóból is boszorkányt/mágust csinálni

Gyengeségek:
- bár képesek mind az 5 elemet irányítani valamilyen szinten, csupán egy az, aminek mesterévé válhatnak
- a hatalomnak ára van, minden varázslat kihat a környezetre, következményekkel jár – karma
- amennyiben másból boszorkányt/mágust csinálnak, legkésőbb egy héten belül távoznak az élők sorából


Választható elemek

 
tűz, víz, föld, levegő, természetA közösség élén álló "vezető" boszorkány/mágus nem megalkotható karakter, az ő nevében az adminok fognak időről időre a belső topikban "jelentkezni", feladatokat osztani.avatar
Alapító;; Segítõ
Tell me your secrets

371
Hozzászólások száma :
my babes
♢ Keresem :
I'm faceless
♢ karakter arca :

Boszorkányok és mágusok

1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Boszorkánykonyha-a fekete mágusok laboratóriuma
» Sárkányok kódexe
» Patkányok kódexe
» Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkány
» Boszorkányfény

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nightmares :: Elsõ lépések :: varázslatos világunk :: Fajok kézikönyve-