Kelpie-k
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszót!
Ördög sose alszik

legújabb fejezetek

  Szerző;; Nora Wellner
Csüt. Jún. 22, 2017 10:45 am
  Szerző;; Samuel Cloud
Vas. Jún. 18, 2017 1:07 pm
  Szerző;; Roisin Zoe Carvey
Hétf. Jún. 12, 2017 6:28 pm
  Szerző;; Admin
Hétf. Jún. 12, 2017 5:25 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Csüt. Jún. 08, 2017 4:38 pm
  Szerző;; Deirdre C. Breen
Szer. Jún. 07, 2017 7:54 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Szer. Jún. 07, 2017 4:10 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Szer. Jún. 07, 2017 2:24 pm
  Szerző;; Grace K. Hopkins
Hétf. Jún. 05, 2017 12:24 pm
akik erre járnak

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég

nincsen


A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.


Népszámlálás

Csoportok
Emberek
3
2
Vadász
2
1
Selkie
1
1
Kelpie
2
5
Bosz. / Mágus
3
1
Szellem
-
-
Succubus
1
2
Seelie
-
1
Unseelie
2
-
Összesen
14
13
feltörekvõ íróink
Nora Wellner
 
Daan Van Der Vaart
 
Admin
 
Deirdre C. Breen
 
Perséphone Hepburn
 
Grace K. Hopkins
 
Mesélõ
 
Muiredach Gwrtheyrn
 
Brian Flannery
 
Cora Knowles
 

Share| .

Szeretettel Admin tollából
Témanyitás Kelpie-k •• Vas. Jan. 29, 2017 5:54 pm


Kelpie-k

 
Leírás

 
A kelpie egy alakváltó vízi ragadozó, melyet hol szellemként, hol tündérként tartanak számon a krónikák. Többnyire férfiak, igaz, elenyésző számban női egyedek is léteznek. Előszeretettel választanak lakhelyül vízközeli helyeket. Saját, egyféle emberi alakján kívül bármelyik állat képét képes magára ölteni, ám az írások leggyakrabban fekete ló, vagy bozontos, nagytestű kutyaként hivatkoznak rá, aki az ember kiszemeltjét elcsábítva a víz alá, a halálba segíti.  
Áldozatai többnyire fiatal nők és férfiak, érdekes módon a gyerekekkel és idősekkel kimondottan gondoskodóak – valamilyen megmagyarázhatatlan késztetés következtében védelmező szerepben tűnnek fel mellettük, önszántukból nem ártanának nekik.
Fő képességük az alakváltás, bármilyen állattá képesek átváltozni, azonban mind az egyes fajok, mint az emberi alakjuk esetében igaz, hogy csupán egy fajta kinézettel rendelkeznek, ami többnyire összhangban áll emberi kinézetükkel - egy sötét hajú egyén állati alakban is sötét bundával lesz megáldva, vagy egy kék szemű ember lóként is hasonló, szürkés íriszeket tudhat magának. Más emberek kinézetét képtelenek lemásolni!
Bár nem vámpírok, de időről időre szükségük van az emberi vérre vagy húsra, hogy életképesek maradjanak és erejüket megőrizzék. Igaz, a végtelenségig nem tudják fokozni a hatást, de elmondható, hogy egy gyakrabban vadászó és táplálkozó lény jobb erőben és kondícióban van, mint az, aki csak muszájból, évente egy-két alkalommal vetemedik arra, hogy öljön. Egy-egy vadászat azonban hónapokig is kitarthat, és semmilyen negatív mellékhatás nem jelentkezik, ám amennyiben legalább fél évig koplalnak, úgy lassacskán az erejük, életerejük is csökkenni kezd, s mintegy ösztönös védelmi mechanizmusként, egyre erősebb vérszomj és késztetés keríti hatalmába a kelpie-t. Tehát mindenkinek saját a döntése, hogy melyiket választja – inkább gyakrabban ízleli idegenek vérét, húsát, vagy ritkábban, megkockáztatva, hogy esetleg pont egy szerettében tesz kárt?
Nagyjából háromszáz évig élnek, s valamivel gyorsabban is gyógyulnak mint egy egyszerű halandó. Kelpie-vé születés útján válhat az ember, de a képességei többnyire csak tizenéves korban mutatkoznak meg, addig semmiben sem különbözik egy hétköznapi halandótól. Az ezüstre különösen érzékenyek.

Erősségek – Gyengeségek

 
Erősségek:
- alakváltó, képes bármilyen élőlény alakját felvenni, az azzal járó extrákkal együtt (vízi állat esetén képes úszni, madár esetén repülni, stb...)
- minél gyakrabban ízleli más lények, emberek vérét, annál erősebbek lesznek, ellenben az életben maradáshoz évi 1-2 alkalom is elég
- emberitől gyorsabb regeneráció


Gyengeségek:
- alakváltáskor minden faj esetében csak 1-1 kinézettel rendelkeznek, ebből kifolyólag más emberek kinézetét sem tudják másolni
- időről időre szükségük van (nem állati eredetű) vérre vagy húsra, különben erejük csökkenni kezd, egyre kiszámíthatatlanabbá válnak
- képességük csak tizenéves korban mutatkozik meg, addig semmiben sem különbözik egy átlagos halandótól
- érzékenyek az ezüstre


300 évnél idősebb karakter nem alkotható!avatar
Alapító;; Segítõ
Tell me your secrets

371
Hozzászólások száma :
my babes
♢ Keresem :
I'm faceless
♢ karakter arca :

Kelpie-k

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nightmares :: Elsõ lépések :: varázslatos világunk :: Fajok kézikönyve-