Légy üdvözölve Dublinban!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszót!
Ördög sose alszik

legújabb fejezetek

  Szerző;; Nora Wellner
Csüt. Jún. 22, 2017 10:45 am
  Szerző;; Samuel Cloud
Vas. Jún. 18, 2017 1:07 pm
  Szerző;; Roisin Zoe Carvey
Hétf. Jún. 12, 2017 6:28 pm
  Szerző;; Admin
Hétf. Jún. 12, 2017 5:25 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Csüt. Jún. 08, 2017 4:38 pm
  Szerző;; Deirdre C. Breen
Szer. Jún. 07, 2017 7:54 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Szer. Jún. 07, 2017 4:10 pm
  Szerző;; Nora Wellner
Szer. Jún. 07, 2017 2:24 pm
  Szerző;; Grace K. Hopkins
Hétf. Jún. 05, 2017 12:24 pm
akik erre járnak

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég

nincsen


A legtöbb felhasználó (36 fő) Hétf. Márc. 13, 2017 11:05 pm-kor volt itt.


Népszámlálás

Csoportok
Emberek
3
2
Vadász
2
1
Selkie
1
1
Kelpie
2
5
Bosz. / Mágus
3
1
Szellem
-
-
Succubus
1
2
Seelie
-
1
Unseelie
2
-
Összesen
14
13
feltörekvõ íróink
Nora Wellner
 
Daan Van Der Vaart
 
Admin
 
Deirdre C. Breen
 
Perséphone Hepburn
 
Grace K. Hopkins
 
Mesélõ
 
Muiredach Gwrtheyrn
 
Brian Flannery
 
Cora Knowles
 

Share| .

Légy üdvözölve Dublinban!
Szeretettel Admin tollából
Témanyitás Légy üdvözölve Dublinban! •• Szomb. Jan. 14, 2017 9:34 pm


Dublin

 
A Dublin elődjéül szolgáló település első épületeit még a vikingek emelték, majd 988-ban II. Mael Sechnaill király alapított várost ezen a helyen. A város neve ír nyelve „Dubh Linn”, jelentése fekete tó, mely az egykoron a környéken húzódó sötét vízmosásra hivatott utalni. Azóta Írország fővárosává nőtte ki magát, és az ország legmagasabb lakosszámával rendelkezik.
De mi várhat minket Európa harmadik leglátogatottabb európai városában? Mi ösztönzi az embereket arra, hogy ellátogassanak ide? Számos látnivaló várja az ide érkezőket, mint például a dublini vár, ami a XIII. században épült, és a XX. század elejéig az angol közigazgatás írországi központja volt, ma pedig itt választják meg az ország köztársasági elnökét. Többek között itt található Írország legrégebbi egyeteme, a Trinity College is, ahol olyan neves írók tanultak, mint a drámaíró Oscar Wilde, vagy a szatíraíró Jonathan Swift. 
Természetesen, ha kikapcsolódásra vágyik az ember, akkor arra is számos lehetősége nyílik az ide látogatónak, vagy éppen a város mindennapjaihoz nagyban hozzájáruló helybélieknek. Elegendő például csak meglátogatni az 1904-ben megnyitott Abbey Theatre-t, ami az ország nemzeti színháza, vagy éppen a Meeting House-térre ellátogatni, ahol minden hónapban számos változatos szabadtéri program várja az arra tévedőket – a kulturális programokon túl, vasárnapokként itt kap helyet a város leghíresebb piaca is.
Kultúra, történelem és egy kellemes kikapcsolódással: a O'Donoghue's Pub a város egyik leghíresebb bárja, ahol számos ír zenész is fellépett a maguk idejében, mint Andy Irvine, vagy Christy Moore.
Európa legnagyobb városi parkja is itt található, a Phoenix Park, amit a Liffey folyón átvezető Heuston hídon lehet elérni, s hasonló népszerűségnek örvend, mint a Central Park a New York-i lakosok körében. A park egyik szegletében található Írország legnagyobb állatkertje is.
A vásárolni vágyók számára is akad bőven látnivaló. A városközpontban található Grafton Street, és a Henry Street a két legfontosabb bevásárló utca a városban, ahol szinte minden fellelhető, amire egy helybélinek, vagy szuvenírre vadászó turistának szüksége lehet.
Ha mindez nem lenne elég, fellelhető még itt számtalan apró szobor, kút, tündérház és hasonló „árulkodó jel”, mely a helyi mitológia előtt tiszteleg, hol szelíden meghúzódva a tömegekben, hol hivalkodva csábítva a misztikumok iránt érdeklődőket. Vajon hányan vannak tisztában azzal, hogy egy-egy egyszerű utalás nem pusztán egy újabb dísz a városban, hanem sokkal nagyobb jelentőséggel bír?
Egy biztos: itt szinte mindenki megleli azt, amit keres, de az se kizárt, hogy még annál is többet. Már csak az a kérdés, hogy ki mennyire bátor, hogy felfedezze magának ezt a soha nem alvó várost. 
 

avatar
Alapító;; Segítõ
Tell me your secrets

371
Hozzászólások száma :
my babes
♢ Keresem :
I'm faceless
♢ karakter arca :

Légy üdvözölve Dublinban!

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nightmares :: Elsõ lépések :: varázslatos világunk :: Fontos tudnivalók-